Mieke
Zonne-energieBrugge

Mieke

In het kort

  • zonne-energie
  • een middelbare school
  • stroom voor 19 huishoudens

Mieke Verhelst is de trotse directrice van middelbare school Maricolen in Brugge. Ze moedigt de creativiteit en originaliteit van de leerlingen aan, en wil hen ook graag een duurzame levensstijl bijbrengen. Met de installatie van zonnepanelen wil de school een voorbeeld zijn op vlak van duurzame energie.

200 Leerkrachten geven in deze school met veel enthousiasme les aan 1200 leerlingen. Ze gaan samen op zoek naar talenten. Bovendien focussen ze er elk jaar met de hulp van een jaarteam op één specifiek thema. Twee jaar geleden was dat duurzaamheid. “Natuurlijk zijn we nu nog steeds milieubewust bezig, maar toen werd het in het bijzonder uitgediept”, aldus Mieke. 

“We focusten in eerste instantie op duurzame voeding en de recyclage van ons afval. Ook groene energie trok al snel onze aandacht, aangezien we heel wat elektriciteit verbruiken voor onze opleidingen, bijvoorbeeld in de keukens en de kapsalons. We zijn gaan kijken hoe we dat konden aanpakken en al snel bleken zonnepanelen een mooie én duurzame investering”, vertelt Mieke. 

Bij Mieke thuis 

Inspireerde Mieke het jaarteam, of het jaarteam Mieke? Beide. Ook thuis maakt Mieke bewuste keuzes: ze is een fervent fietser en gebruiker van de ‘Too good to go’-app, zodat ze voedselverspilling kan tegengaan. 

Duurzame motivatie 

“We motiveren onze leerlingen om een brooddoos en drinkbus mee te brengen naar school, en ook hopen we ook een voorbeeld te zijn op het vlak van duurzame energie. We zijn nu tenminste zeker dat we op school echte groene stroom hebben”, besluit Mieke. 

Groene stroom, een dubbele investering

Het Maricolenteam heeft vertrouwen in het dynamische Bolt-team. En dankzij die samenwerking kies je met stroom van Maricolen tweemaal voor de toekomst: voor moeder aarde én voor onze jongeren. 

Koop je energie bij middelbare school Maricolen! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over middelbare school Maricolen? Surf naar de website maricolenbrugge.be

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Ensol-Tec.

Bij jou in de buurt