Mini-opwekkers
Zonne-energieVlaanderen

Mini-opwekkers

In het kort

  • meer dan 1000 mini-opwekkers
  • eigenaars van zonnepanelen en kleine professionele installaties
  • richting stroomdelen

De beschikbaarheid van ‘De mini-opwekkers’ is afhankelijk van het aantal aangesloten mini-opwekkers. Er is namelijk een minimumaantal mini-opwekkers nodig om voldoende stroom te produceren voor een extra huishouden, bijvoorbeeld dat van jou. Kortom, hoe meer mini-opwekkers, hoe meer beschikbare stroom.

Mini-opwekkers, wie zijn dat?

De mini-opwekkers zijn een groep van particuliere stroomopwekkers, die thuis zonnepanelen hebben, maar ook kleine professionele installaties. 

De toekomst van stroomdelen

Dankzij de nieuwe regelgeving rond zonnepanelen en de digitale meter, kunnen huishoudens met zonnepanelen hun overschot aan opgewekte zonne-energie sinds 2021 verkopen via Bolt.

De reststroom van 1 huishouden of kleiner bedrijf is natuurlijk niet voldoende om een 2de huishouden (bijvoorbeeld dat van jou) een jaar lang van stroom te voorzien. Daarom verzamelen we via Bolt al die ‘beetjes’ reststroom. Zo kunnen de mini-opwekkers niet alleen hun eigen gezin of bedrijf, maar samen ook het huishouden van de nonkel, buurman, of dat van jou voorzien van groene, lokale energie.

Wil je zelf mini-opwekker worden? Hier vind je alle informatie.

Bij jou in de buurt