Nathalie en Miguel
Zonne-energieDiest

Nathalie en Miguel

In het kort

  • zonne-energie
  • sportieve injectie
  • energie voor 35 huishoudens

Wie in Diest ‘Karteria’ zegt, weet zelfs met een half woord dat het de place to be voor sportievelingen is. Aan het roer van deze gezellige sportclub staan Miguel, Geert en Nathalie Henkens. Voortaan geven ze je bij Karteria niet alleen een fysieke stroomstoot door je lijf, maar wekken ze met hun zonnepanelen ook groene energie voor bij je thuis op. 

Vader Geert en z’n broer stampten meer dan dertig jaar geleden Karteria uit de grond. Het was een schot in de roos, want al snel splitsten de broers de sport- en fitnessclub op in twee aparte zaken: Karteria Diest en Karteria Paal. Vader Henkens runt sindsdien Karteria Diest, z’n broer baatte lang de sportclub in Paal uit. “Mijn zus, Nathalie, en ik zijn enkele jaren geleden mee in het sportcentrum van onze vader in Diest gestapt. En dat is misschien geen verrassing, want de sportieve microbe hebben we allemaal te pakken”, steekt Miguel van wal.  

Een hart voor lokaal

Zodra je bij Karteria binnenwandelt, voel je de lokale gezelligheid. “We vinden het samenhorigheidsgevoel in onze club en het persoonlijke contact met de sporters echt belangrijk. We zien ook dat die aanpak werkt, want er zijn Diestenaars die al twintig jaar bij ons fitnessen”, klinkt Miguel trots. Een persoonlijke aanpak met oog voor de community, dat is waar het bij Karteria om draait. Dit principe trekt de familie Henkens door in alles wat ze doet, ook als het gaat over energie.

Stroom tijdens het sporten

Een sportclub van het kaliber Karteria vraagt immers véél energie. Miguel en Nathalie vinden het dan ook tof dat ze hun voetafdruk met de zonnepanelen op het dak kunnen verkleinen. “We proberen hier zuinig met stroom om te springen, maar je kan al wel vermoeden dat we de meeste energie nodig hebben als de zon niet schijnt. De meeste mensen komen nu eenmaal ’s avonds sporten. Daardoor hebben we een energie-overschot en daar willen we bewust mee omgaan”, vertelt Miguel. “Doordat we de overtollige energie op het net injecteren, geven we buurtbewoners de kans om mee te genieten van onze groene streekstroom.”

“Mijn vader zocht naar een manier om onze klanten, vrienden en familie mee te kunnen laten genieten van de groene stroom die we op overschot hebben. En met Bolt kan dat. Ideaal!”, besluit Miguel.  

Wil je meer weten over Karteria Diest? Surf naar hun website karteriadiest.be

Bij jou in de buurt