Nic
Bio-energieAssenede

Nic

In het kort

  • zonne-energie
  • tevreden Bolt-klant die trotse opwekker werd
  • energie voor 31 huishoudens

Nic runt een succesvol landbouwbedrijf in Assenede, gespecialiseerd in melkvee en mestvee. Nu de gloednieuwe pocketvergister duurzame energie produceert en de emissie-uitstoot beperkt, ziet de toekomst van het bedrijf er rooskleurig uit. Of beter gezegd: groenkleurig. 

Nic kreeg de landbouwmicrobe met de paplepel ingegoten. Na een jaartje de jobmarkt te hebben uitgetest, besloot hij op negentienjarige leeftijd te kiezen voor landbouw. De gronden rond de hoeve leenden zich tot het uitbouwen van een melk- en mestveebedrijf. En zo geschiedde. Zonnepanelen sieren de daken van de stallen, maar de energieproductie bleek onvoldoende om alle machines op groene energie te laten draaien.

24/7

Via media en enkele bevriende boeren leerde Nic de pocketvergister kennen. “Zo’n biogasinstallatie past beter bij mijn arbeid dan zonnepanelen of een windmolen. Die produceren enkel energie als de zon schijnt of de wind waait. De melkrobots draaien daarentegen elk uur van de dag, ik heb dus een continue energiestroom nodig”, verklaart Nic. “Nu draait heel Hof ten Ende op groene energie én heb ik nog meer dan de helft over om op het net te injecteren!”

Van klant tot opwekker

Nic was al klant bij Bolt voordat hij bij ons kwam aankloppen met zijn overschot aan groene streekstroom. “Ik heb Bolt gewoon gevonden via Google”, steekt Nic van wal. “Het lokale en persoonlijke imago dat ze uitstralen, trok me over de streep. Stiekem hoop ik dat toekomstige energie-afnemers ook uit de streek zullen komen. Ik was al een tevreden klant, maar nu ben ik ook een trotse opwekker.”

Iedereen welkom

Die fierheid draagt Nic ook uit in zijn job als landbouwer. Georganiseerde wandelingen houden regelmatig halt bij Hof ten Ende, waar Nic ze rondleidt op de boerderij. “Van Antwerpen over Gent en Brugge, de wandelaars komen van overal om in Assenede bij te leren over de landbouwpraktijk. Ik geef met alle plezier een woordje uitleg”, aldus Nic. De Scouts is ook welkom om er tijdens de zomerkampen hun tent op te zetten tussen de koeien van Nic. “Ze genieten hier echt van de rust, van de natuur en van de gebeurtenissen op een boerderij.”

Politieke passie

Nic zetelt ook in de gemeenteraad van Assenede. “Het is boeiend om als landbouwer ook maatschappelijk en politiek betrokken te zijn. En omdat Assenede een plattelandsgemeente is, is het ook zinvol om vanuit mijn expertise en ervaringen een inbreng te doen en erover te waken dat het belang van de landbouw gewaardeerd blijft.”

Koop je energie bij Nic! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Bij jou in de buurt