Noël & Co
Zonne-energieTernat

Noël & Co

In het kort

  • zonne-energie
  • een energiecoöperatie
  • stroom voor 13 huishoudens

Opwekker Noël en zijn kompanen streven met PajoPower naar hernieuwbare energie voor en door de inwoners van het Pajottenland. Ze mobiliseren mensen en dankzij dat lokaal kapitaal kunnen ze investeren. En dat vooral in zonnepanelen! 

In ‘t Pajottenland ziet ’t groen!

In het Pajottenland geloven ze in hernieuwbare en groene energie. Steeds meer mensen investeren (met een maximumbedrag van €5000,00) in de coöperatie. Ondertussen kochten al bijna vierhonderd vennoten aandelen én zo sprokkelen de bestuurders, oftewel de twaalf apostelen met een hoek af zoals Noël ze graag omschrijft, het nodige kapitaal om te investeren in energieprojecten. Vaak werken ze nauw samen met overheidsinstanties die graag voor en met hun burgers naar een koolstofvrije maatschappij willen streven. Maar ook voor privéprojecten maken ze hun handen graag groen. Binnenkort kan je bij hen zelfs het energieprofiel van jouw gezin te weten komen. Zo weet jij dadelijk waar je nog energie kan besparen en dus nog een milieutandje kan bijsteken!

Noël, Johnny, Wim, Johan en andere Wim, enkelen van de twaalf apostelen, dagen zich niet alleen op professioneel vlak, maar ook op privévlak graag uit als het gaat over het klimaat. Ze worden getriggerd door energiegemeenschappen: afnemers/producenten groeperen zich en laten hen toe om lokaal energie met elkaar uit te wisselen, zodat ze autonoom en energieneutraal kunnen functioneren. “Ik houd altijd in het achterhoofd dat er nog generaties zullen volgen, dus we zijn verplicht om een leefbare wereld na te laten”, aldus Noël.  

Bolt bewust

“De projecten van PajoPower volgen elkaar in sneltempo op. We plaatsen op steeds grotere daken zonnepanelen, bijvoorbeeld op het zwembad van Ternat. Dus hoogtijd voor een samenwerking met Bolt. Wij werken en produceren met focus op het Pajottenland. Via Bolt willen we de reststroom van het zwembad graag delen met lokale inwoners”, zegt Noël. PajoPower en Bolt dat is bewust kiezen voor een duurzame toekomst!

Koop je energie bij Pajopower! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over PajoPower? Surf naar de website pajopower.be

Bij jou in de buurt