Patrick, Rika en Sander
Zonne-energieRiemst

Patrick, Rika en Sander

In het kort

  • zonne-energie
  • een varkenshoeve
  • stroom voor 36 huishoudens

Patrick en Rika hebben een varkenshoeve in Riemst. Bij hen kan je je vlees rechtstreeks op de boerderij gaan kopen. Leve de korte keten! Daarnaast investeren ze volop in duurzaamheid en installeerden ze onder andere 1200 zonnepanelen op hun dak.

Een beestige bende

Al sinds 1994 runnen Patrick en Rika de boerderij. Ze zijn de derde generatie aan het roer. In 2017 stapte zoon Sander ook in het bedrijf en dit jaar voegde hond Bas zich bij de bende. Samen houden ze het leven op de boerderij draaiende. Voor familie Horten-Derwa is boeren meer dan varkentjes wassen. Naast het houden van varkens telen ze immers ook akkerbouwgewassen zoals gerst, bieten, tarwe en maïs. Sinds kort zijn zij ook gestart met het verkoop van hoevevlees. Ze doen dit alles met een minimale impact op het milieu.

Met een overvloed aan energie

De zonnepanelen op de daken van de vier stallen worden onderhouden door Kristof en Dave van Solarlab. Zij zorgen ervoor dat de boerderij optimaal kan genieten van hun eigen geproduceerde zonne-energie. Ook de mini-wkk (warmtekrachtkoppeling) op Belgisch koolzaad moet ervoor zorgen dat de milieubelasting een pak daalt. Daarenboven zorgt de installatie van een grote bioluchtwasser ervoor dat het bedrijf zeer weinig ammoniak uitstoot. Op deze manier streven ze ernaar om CO2-neutraal te worden. Goed bezig!

Samen met Bolt

Patrick, Rika en Sander sloten zich aan bij Bolt omdat ze hun overtollig opgewekte energie willen delen met de buurtbewoners. Ze geloven dat als kleine en middelgrote initiatieven zich samen inzetten, we niet meer gebonden hoeven te zijn aan een ingewikkeld energie-systeem, maar voortaan echte energie van echte mensen kunnen kopen.

Koop je energie bij Patrick, Rika en Sander! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Patrick, Rika en Sander? heereveldhoevevlees.be

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Solarlab.


Bij jou in de buurt