Paul en Ria
Zonne-energieBalen

Paul en Ria

In het kort

  • zonne-energie
  • centrum voor tuin, dier en bakplezier
  • stroom voor 20 gezinnen

Paul en Ria baten sinds jaren het Aveve Tuincentrum in Balen uit en zochten naar alternatieve manieren om de winkel van stroom te voorzien. Om hun steentje bij te dragen, legden ze het dak helemaal vol met zonnepanelen en verkopen ze hun energieoverschot rechtstreeks via Bolt.

Aveve-familie

Zowel Paul als Ria zijn echte Aveve-telgen. Zowel de ouders van Paul als die van Ria hadden een Aveve-winkel. Daarnaast baten bovendien de broer en zus van Ria ook samen een winkel van Aveve uit. Paul en Ria op hun beurt leerden elkaar 25 jaar geleden kennen bij de opleiding tot zaakvoerder bij Aveve. De vonk tussen de twee enthousiaste levensgenieters sloeg al snel over en jaren later baten ze samen het Aveve Tuincentrum in Balen uit. Van voeding voor honden en katten tot geiten en paarden, over bloem en meel naar plant en boom, ze verkopen er alles voor tuin-, dier- en bakplezier. 

Elk beetje helpt

Zo’n tuincentrum verbruikt natuurlijk veel energie. Vandaar dat Paul en Ria op zoek gingen naar alternatieve manieren om hun stroom op te wekken. Met zijn achtergrond als milieulaborant speelde hierbij natuurlijk ook duurzaamheid een belangrijke rol. Daarom namen ze de bewuste keuze om hun dak volledig vol te leggen en dus meer zonne-energie te produceren dan de winkel zelf nodig heeft. De overschot van die groene stroom bieden ze rechtstreeks aan gezinnen aan via Bolt. “We kunnen de wereld niet op onszelf veranderen,” vertelt Paul, “maar alle beetjes helpen.” En Bolt is daarbij de kleine speler die het verhaal van de opwekkers én de directe link tussen opwekker en gebruiker centraal stelt.

Humor en fietsen 

Wanneer Paul en Ria niet bezig zijn in hun tuincentrum, genieten ze vooral. Samen de buitenlucht in op de koersfiets is wat ze het allerliefst doen. Naast uitwaaien op de fiets gebruiken ze ook humor om af en toe stoom af te laten. Op de vraag “wie is de gekste van de twee?” antwoorden ze allebei met de naam van de ander. Al wordt even later het compromis gesloten dat de positiviteit en de humor van Paul toch hém de gekste maakt: “Ik probeer alles in het leven op een ludieke manier te zien.”

Koop je energie bij Paul en Ria!

Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over de Aveve winkel van Paul en Ria? Surf naar de Facebookpagina.

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Solarlab.

Bij jou in de buurt