Sebastiaan
Zonne-energieBorgerhout

Sebastiaan

In het kort

  • zonne-energie
  • een netwerk van duurzame mobiliteithubs in de stad
  • stroom voor 31 huishoudens

Sebastiaan en zijn collega’s bij Citibee geven niet zomaar advies over toekomstige én hedendaagse parkings. Ze streven naar mobiliteitshubs waardoor het straatbeeld van een stad fundamenteel kan veranderen: meer groen en leefbaar. En dat maakt Sebastiaan meer dan trots. 

Citibee ontstond jaren geleden vanuit een architecten- en ingenieursbureau en specialiseerde zich in mobiliteit in relatie tot vastgoed. De hedendaagse parking brengt heel wat kansen met zich mee, bijvoorbeeld de ‘elektrische’ revolutie op het vlak van vervoersmiddelen. Mobiliteitshubs vragen een integrale aanpak; het gaat om zoveel meer dan enkel een parkeerplaats. Citibee ziet hun parkings in eigen beheer dan ook als hun ‘testlabo’s’ om te bekijken wat de meest duurzame, effectieve en toekomstgerichte oplossingen zijn. 

Niet zomaar een groene parking 

In de mobiliteitshubs van de toekomst, houd je rekening met zowel biodiversiteit als groen in het algemeen. Maar ook (elektrische) deelsystemen en energie zijn cruciaal: elektrische ‘tankstations’ moeten er hun plaats krijgen. “Bovendien kan je de wereld van het vastgoed en die van mobiliteit niet meer los van elkaar zien of afzonderlijk van energie”, vertelt Sebastiaan. 

“De stap naar duurzame energie, dankzij zonnepanelen is dan snel gezet. Of het nu het dak van een parking, gebouw of kerk is, je kan er panelen plaatsen om er zowel de gebouwen als de parkings (lees: laadstations) van elektriciteit te voorzien en het energieverbruik te optimaliseren”, vult Sebastiaan verder aan. 

Duurzaam ambitieus

Citibee heeft de ambitie om zoveel mogelijk stilstaande auto’s van het publieke domein te halen en een plaats te geven in een hub op privé-domein. “Waarom zou je niet kiezen voor een deelauto die je kan opladen met de zonnepanelen die verbonden zijn met je hub?! Iedereen kan deelnemen om de stad weer groener en aangenamer te kleuren”, aldus Sebastiaan. 

Citibee investeert dus net zoals Bolt in de toekomst. Elektrische mobiliteit is aan zijn opmars bezig, maar dat betekent dat ze vandaag in Borgerhout een overschot aan zonne-energie hebben. Daar willen ze graag wat met doen, zodat ze, samen met Bolt, ook op maatschappelijk vlak hun steentje kunnen bijdragen. 

Koop je energie bij Sebastiaan! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over het omvormen van je parking naar een Mobiliteitshub? Surf naar de website citibee.co


Bij jou in de buurt