Siska en Irene
Zonne-energieBeveren aan de IJzer

Siska en Irene

In het kort

  • zonne-energie
  • een boerderij en b&b in West-Vlaanderen
  • stroom voor 23 huishoudens

Siska en haar dochtertje Irene gaan voor ‘verbinding’ in d’Yzerpasserelle, dat bestaat uit akkerbouw, een bed and breakfast, een zorgboerderij én (outdoor) vergaderruimtes. D’Yzerpasserelle is een totaalbeleving waar ‘bewust leven’ centraal staat. “Na ingrijpende gebeurtenissen in je leven, verandert je wereldbeeld.”

Wanneer Siska en haar man Mathias een hele tijd geleden verhuizen naar het idyllische Beveren aan de IJzer, lacht het leven hun toe. Ze krijgen een dochtertje Irene en werken op de boerderij, die zich voornamelijk focust op de teelt van aardappelen. Als het noodlot in 2014 toeslaat en Mathias overlijdt in een arbeidsongeval, verandert alles. “Mijn leven stond op zijn kop”, vertelt Siska. “Ik zocht een manier om Mathias zijn bedrijf, mijn eigen touch te geven. Stap voor stap.”

Herbronnen

Siska, maatschappelijk assistent van opleiding, gaat bij haar eigen na waar het leven écht om draait. “Ik besloot de boerderij verder te zetten, maar met een verbredingstak waar de focus ligt op het menselijke. Het sociaal vlammetje in mij is altijd blijven branden.” Naast landbouw bestaat d’Yzerpasserelle uit een b&b, zorgboederij en vergaderruimtes. Ook organiseert Siska regelmatig events, zoals ‘Breakfast @ The Farm’ of andere verbindende activiteiten. 

Twee maal zon

De corebusiness van de site blijft echter de productie van frietaardappelen. “Gelukkig kan ik hiervoor rekenen op de praktische hulp van een werknemer en enkele zelfstandigen en krijg ik steun van familie en vrienden.” Wanneer Siska met d’Yzerpasserelle een tweede aardappelloods bouwt, schieten de energiefacturen de hoogte in. 

Siska besluit zonnepanelen te installeren om de energiekost te drukken. “Ik vind de idee achter mijn zonnepanelen ook mooi: aardappelen hebben zon nodig in de zomer maar krijgen nu ook in de winter onrechtstreeks energie van de zon tijdens het bewaringsproces. Al de zon die mijn aardappelen nu krijgen, geef ik graag terug aan de mensen in persoonlijke warmte.”

Mensen in de spotlight

Siska gaat op zoek naar een geschikt energieplatform. “Mijn hart maakte een sprongetje toen ik uitkwam bij Bolt. Bolt is open, transparant én zet dat menselijke in de spotlight.” Een vruchtbare samenwerking, met optimale groeikansen voor iedereen.

Koop je energie bij Siska! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over D’Yzerpasserelle? Surf naar de website dyzerpasserelle.com 

Bij jou in de buurt