Zonne-energieKortrijk

Stefaan, Tom en Anthony

In het kort

  • zonne-energie
  • een bedrijf dat zonneparken ontwikkelt
  • stroom voor vier huishoudens

7C Solarparken gaat voor het totaalverhaal. Enerzijds is de corebusiness van het bedrijf het aanbieden en ontwikkelen van solar projecten aan andere bedrijven, anderzijds geven ze bij 7C Solarparken ook het goede voorbeeld door zelf hun reststroom aan te bieden via Bolt. Dat maakt van general manager Stefaan een wel heel speciale opwekker. “Als de zon schijnt, zijn we dubbel gelukkig.”

7C Solarparken, het vroegere EnerVest Belgium, specialiseert zich in ‘solar’. Solar is een verzamelbegrip voor alles wat te maken heeft met zonnepanelen. Momenteel houdt Stefaan en zijn team zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van solarparken in België. “Maar we hebben grootse plannen voor de toekomst.” 

Dit dak met zonnepanelen in Kortrijk is een van de ontwikkelingen van 7C Solarparken. De zonne-energie voorziet Verstraete Development - het bedrijf waar Tom (Projectleider) en Anthony (Head of Commercial Development & Innovation) voor werken - van stroom. De stroom die zij niet gebruiken, wordt verkocht via Bolt.

Jean-Marie Pfaff

Fun fact! De ambassadeur van 7C Solarparken is niemand minder dan Jean-Marie Pfaff. “Hij symboliseert de relatie tussen België en Duitsland, waar 7C Solarparken zijn roots heeft”, vertelt Stefaan. 

Solar, meer dan een zonnepaneleninstallatie

Om zich verder te diversifiëren van de concurrenten, kijken ze bij 7C Solarparken ook naar andere duurzame oplossingen. Denk aan laadpalen, e-bike ports om elektrische fietsen slim te stallen en op te laden, carports op zonnepanelen en mobiele zonneparken. In de zomer van 2020 maakte Bolt gebruik van zo’n zonnepark om Camping Belgica, een event van StuBru, volledig te doen draaien op groene stroom. Het begin van een vruchtbare partnership tussen Bolt en 7C Solarparken. 

Dubbel gelukkig

Over een antwoord op de vraag wat hij het leukst vindt aan zonne-energie produceren, moet Stefaan niet lang nadenken. “Als de zon schijnt, zijn we dubbel gelukkig. Niet alleen tovert de zon een glimlach op iedereen zijn gezicht, ook is het goed voor onze energieproductie”, legt Stefaan uit. 

Dichterbij de mens

“Ons doel met 7C Solarparken is groene energie dichterbij de mens brengen”, aldus Stefaan. Bolt gaat hierin nog een stapje verder volgens Stefaan. “Dankzij Bolt zie je ook wie je energie heeft opgewekt en waar hij vandaan komt. Die persoonlijke en transparante manier van werken vind ik top. Slogans als ‘bespaar 50 euro’ zijn verouderd, het prijsverhaal is op zijn einde. Mensen willen oprechtheid.”  

Koop je energie bij Stefaan! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over 7C Solarparken? Surf naar de website 7csolarparken.eu

Bij jou in de buurt

Nieuws over deze energie-opwekker

thumbnail - Energieplatform Bolt reist naar IJsland om garanties van oorsprong terug te brengen na geslaagde #stopsjoemel-stroomcampagne
Nieuws

Energieplatform Bolt reist naar IJsland om garanties van oorsprong terug te brengen na geslaagde #stopsjoemel-stroomcampagne

Met de controversiële campagne #stopsjoemelstroom ging Pieterjan Verhaeghen van het hernieuwbare energieplatform Bolt in tegen elektriciteitsleveranciers die onterecht-als-groen-gelabelde energiecontracten aan de man brengen. Nu trekt Bolt naar IJsland om de 1000 IJslandse garanties van oorsprong die ze opkochten voor de #stopsjoemelstroomcampagne, terug te brengen naar waar ze vandaan komen. “Enkel consumenten die kiezen voor lokale groene stroom, maken echt een verschil. IJslandse garanties van oorsprong dragen niets bij aan de transitie naar een groene energiemarkt in België”, aldus Verhaeghen. “Daarom brengen we ze fysiek terug. We moeten sjoemelstroom inruilen voor streekstroom”. Bolt gaat in IJsland het debat aan met lokale beleidsmakers en organisaties.
Thomas
Thomas