Stéphane
Waterenergie

Stéphane

In het kort

  • aan de Maas
  • vijf waterkrachtcentrales
  • stroom voor 10.500 gezinnen
logo-1105

Dankzij Stéphane kan jij kiezen voor energie opgewekt door vijf waterkrachtcentrales op de Maas. Deze liggen in: Hastière, Hun, Waulsort, Tailfer en Houx.

Dankzij Stéphane kan jij kiezen voor energie opgewekt door vijf waterkrachtcentrales op de Maas. Deze liggen in: Hastière, Hun, Waulsort, Tailfer en Houx. Via Bolt wordt energie voor zo'n 10.500 gezinnen ter beschikking gesteld. 

Drijvende waterkrachtcentrales

Stéphane staat in voor de goede werking van de negen waterkrachtcentrales van Energie-Fleuves SA. een bedrijf opgericht door Jean en Léon Rutten in 1981. Zij waren pioniers wanneer het aankomt op 'drijvende waterkrachtcentrales'. In plaats van een grote betonnen stuwdam te bouwen, besloten zij een flexibele, kleine waterkrachtcentrale te bouwen. Met succes! Hun drijvende waterkrachtcentrales zijn verplaatsbaar en kunnen zich aanpassen aan de stroming van de rivier.

Op z'n duurzaamst

Waterkracht is de energiebron die het minst overlast veroorzaakt voor zijn omgeving. De centrales maken weinig lawaai en vervuilen de horizon niet. Bovendien dragen ze bij aan de reiniging van de Maas. Ieder jaar wordt zo'n 80 ton (!) afval opgevangen door de beschermingsroosters: plastic zakken, bakken bier, oude meubels, stukken hout, etc. Allemaal dingen die niet thuis horen in een rivier.

Waarom koop je best je energie bij Stéphane?

Volgens Stéphane is water het leven. We doen er alles mee: drinken, zwemmen, ons wassen. Dankzij de centrales kan je nu ook je energie uit water halen.

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties