Steven en Fien
Bio-energieZulte

Steven en Fien

In het kort

  • bio-energie
  • een boerderij in Oost-Vlaanderen
  • stroom voor tien huishoudens

Steven en Fien hebben een boerderij in Zulte en bewijzen dat duurzaamheid en rendabiliteit wél hand in hand kunnen gaan. 

Steven en Fien baten samen een gemengd landbouwbedrijf uit, waar ze ook bio-energie opwekken met een ‘pocketvergister’. “Het is immers belangrijk om mee aan de klimaatdoelstellingen te werken”, vertelt Steven. “We vergisten de mest van ons vee en vangen het methaangas op. Door de verbranding van het gas in de reactor wordt elektriciteit opgewekt.” 

Duurzaam en rendabel

Dat investeren in duurzaamheid ook rendabel kan zijn, was voor Steven en Fien de doorslaggevende factor om te kiezen voor een vergistingsinstallatie op het erf. “Daar moeten we eerlijk in zijn. Maar bovendien nemen we op die manier ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid op. En dat vinden we belangrijk.”

Vrije tijd

De vrije tijd van het koppel gaat in de eerste plaats naar hun gezin. Samen met de twee kinderen genieten ze graag van het mooie weer. Zoontjes Arthur en Ruben verwachten binnenkort bovendien een nieuw broertje of zusje! “Als het goed weer is, is het achteraan in de tuin zelfs beter dan Zuid-Frankrijk” lacht Steven.

Samen met Bolt

Bolt was voor Steven en Fien een logische keuze: “Bolt vertelt een positief verhaal over landbouwers. Dat gebeurt tegenwoordig niet al te vaak meer.” Steven wijst nogmaals op de korte keten: “Lokaal geproduceerd en lokaal geconsumeerd is nog steeds het beste. Dit is eigenlijk het perfecte voorbeeld van circulaire landbouw.”

Koop je energie bij Steven en Fien! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Biolectric? Surf naar de website biolectric.be

Bij jou in de buurt