Stijn en familie Desmet
Zonne-energie

Stijn en familie Desmet

In het kort

  • zonne-energie
  • drie generaties met ambitie voor een duurzame toekomst
  • stroom voor zo'n 120 gezinnen
logo-2417

Zelfbouwmarkt is een familiebedrijf waar je terecht kan voor persoonlijk advies voor bouwen, verbouwen, woon- en interieuradvies, allemaal onder één dak. Van de keuken tot badkamer, vloeren tot ramen, deuren en terras.

Stijn, Clara en Victor, vormen samen met Elise, Mathieu en Loïc, de tweede en derde generatie van het familiebedrijf Zelfbouwmarkt. Zeven speciaalzaken mét advies onder één dak. Ambitie en pionierschap dreven hen al snel richting duurzame energie.

Al 40 jaar

Zelfbouwmarkt ontstond in 1980 als Duits bedrijf, dat tien jaar later door Ignace en Trui, de ouders van Stijn, werd overgekocht en zo 100% Belgisch werd. Vandaag zetten ze zich, samen met 85 collega’s, dagelijks 110% in om hun klanten te helpen van hun huis een echte thuis te maken. In een showroom van bijna 6000m² bieden ze producten aan van badkamers over ramen en deuren tot decoratie en verlichting.

Bewegende zonnepanelen

Zowel vader Ignace als zoon Stijn hebben, met een achtergrond als ingenieur, steeds interesse gehad in alles wat te maken heeft met groene energie. In 2007 werden ze een echte pionier in België: “We waren de eersten met een ‘Dual Technology zonnecentrale’,” vertelt Stijn. Flexibele zonnepanelen die de vorm van het gebogen dak volgen, gecombineerd met traditionele panelen. “Bovendien hebben we twee grote zonnetrackers op onze parking staan, die de beweging van de zon volgen om 30% meer opbrengst te genereren dan een statisch paneel.” Bewegende zonnepanelen, stel je dat eens voor! Tel daarbij de panelen op het dak van hun afhaalmagazijn op en je krijgt voldoende stroom om te voorzien in eigen verbruik. Meer nog, met het overschot laden ze elektrische wagens op én verkopen ze stroom via Bolt! 

TikTok en rode wijn

Duurzaamheid is één ding. Maar zoals het een moderne familie in 2020 betaamt, zijn Clara en Victor dol op TikTok en Youtube, terwijl papa Stijn zich graag laaft aan een glas Italiaanse rode wijn, squasht en zich graag amuseert met vrienden. 

Wat vind je zo leuk aan Bolt? 

“We vinden het top dat Bolt energie weer tastbaarder maakt,” vertelt Stijn. “Als je passeert aan onze winkel in Ninove kan je onze zonnetrackers al van ver zien staan en kan je trots zeggen: daar komt mijn energie nu van!”

Koop je energie rechtsreeks bij Stijn en familie Desmet! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Zelfbouwmarkt? Surf naar de website zelfbouwmarkt.be

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties