Familie Dewulf
Zonne-energieIeper

Familie Dewulf

In het kort

  • innoverend familiebedrijf
  • zonne-energie
  • energie voor 15 huishoudens

Een familie van doorzetters levert al een halve eeuw hooi en stro aan de hele landbouwsector. Tegenwoordig doen ze dat zelfs CO²-neutraal! Innovatie en groei gaan hand in hand bij familie Dewulf.

Broers Koen en Filip namen samen bijna twintig jaar geleden het bedrijf van hun vader Joel over. Met Dewulf Fourage & Transport zijn ze ondertussen al bijna een halve eeuw actief in de levering van veevoeders aan landbouwbedrijven. “Van jongs af wist ik al dat ik dit wilde doen,” vertelt Koen ons. De hele ambiance rond de zomercampagne in de landbouwsector trok beide broers al snel aan. 

CO²-neutraal stro

Innovatie blijft de sleutel in de hedendaagse tijd. Ondertussen ontwikkelden Koen en Filip een eigen product, waarbij ze hooi en stro zelf hakselen en op die manier leveren aan de klant. Dat heeft hen ook doen nadenken over hun energieproductie: “We hebben bewust zonnepanelen geïnstalleerd om onze CO²-uitstoot te neutraliseren.” Dankzij hun installatie kunnen ze immers CO²-neutrale producten leveren aan hun klanten. 

Enkel voordelig

Duurzaamheid wordt in de sector steeds belangrijker. Koen en Filip zijn ervan overtuigd dat in de nabije toekomst ook de productie van de veevoeders gaat meespelen: “Het hele proces gaat meespelen in de ecologische voetafdruk, dus wij hebben gekozen om hier al voorop te lopen.”

Bovendien is de keuze voor duurzame stroom enkel voordelig, zegt Filip: “Zowel economisch als ecologisch is het een opportuniteit. Ik snap niet dat niet iedereen deze stap al zet.”

De overschot van de stroom, die de familie zelf niet gebruikt, verkopen ze via Bolt: “Rechtstreeks stroom aan gezinnen verkopen, beter kan niet,” vertelt Koen. 

Doorzetten

Volharding is de belangrijkste eigenschap van de familie: “In een halve eeuw hebben we veel meegemaakt en toch zijn we steeds blijven doorgaan.” Ook in een moeilijke periode voor de sector zetten ze alles op alles en zetten ze door. Met hun duurzaam geproduceerd product gaan ze alvast de goede richting uit!

Koop je energie bij familie Dewulf. Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker!

Wil je meer weten? Surf naar de website Dewulf Fourage & Transport

Bij jou in de buurt