Tom
Zonne-energieBrugge

Tom

In het kort

  • zonne-energie
  • ambitieuze bedrijvengroep met oog voor duurzaamheid
  • stroom voor 30 huishoudens

In Brugge is Vanden Broele Group een vaste waarde. Wat ooit begon in 1957 als drukkerij, door Toms vader Jacques, is nu een ambitieuze bedrijvengroep, waar duurzaamheid diep ingebakken zit.

Vanden Broele Group kwam voort uit de vroegere drukkerij van vader Jacques. In 1999 nam Tom het roer over en voegde hij naast het drukwerk andere specialisaties zoals IT en reclame toe aan de bedrijvengroep. Alle bedrijven hebben slechts één doel: innovatieve oplossingen aanbieden en een maatschappelijke impact creëren.

Next level 

Als Tom voor iets gaat, dan gaat hij ‘next level’. Zo stak hij zijn vrouw en vier tieners aan met een passie voor extreme buitensporten zoals kitesurfen en skiën. Ook op zakelijk vlak zie je die gedrevenheid. Zijn vrouw is sustainability expert en adviseert Vanden Broele Group op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze streven samen naar een strategie die verder gaat dan enkel de voor de hand liggende, energiebesparende oplossingen. “Duurzaamheid zit in ons DNA en dat weerspiegelt zich ook in onze omgang met klanten, het werknemersbeleid én ons productaanbod. We zijn daar gewoon al een hele tijd bewust mee bezig”, vertelt Tom. 

Stroom voor de drukkerij wordt lokale stroom

Het dak van de vroegere drukkerij ligt vol met zonnepanelen om de drukpersen van groene stroom te voorzien. Maar nu de drukpersen buiten strijd zijn door de digitale revolutie, is er een energie-overschot dat via Bolt beschikbaar wordt gesteld, voor bij je thuis bijvoorbeeld. “Daarnaast willen we ook graag bekijken of we met die groene stroom geen publieke laadpalen kunnen zetten, zodat anderen er nog meer gebruik van kunnen maken”, droomt Tom. 

“Ik vind het echt supergoed dat Bolt zich specialiseert in lokale, groene stroom. Jullie zijn transparant en bieden een eerlijke prijs. En jullie focus op lokale opwekkers, zalig! Kortom, de volledige Vanden Broele Group en ik zijn fan van jullie concept”, zegt Tom.

Koop je energie bij Tom! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Vanden Broele Group? Surf naar de website vandenbroele.be

Bij jou in de buurt

Nieuws over deze energie-opwekker

thumbnail - Groene energie, een totaal uitgehold begrip
Opinie

Groene energie, een totaal uitgehold begrip

Bolt is nu een kleine maand bezig en wat me het meest van al is opgevallen: de problematiek rond groene energie in de sector is onbekend bij het brede publiek. Samen met Rens heb ik Bolt in de eerste plaats opgericht omdat we iets willen doen voor het klimaat. Ik wil iedereen duidelijk maken dat het enorm belangrijk is om bewust te kiezen voor lokale, groene projecten die de transitie naar groen in België versnellen.
Pieterjan
Pieterjan