Valerie en Frederik
Bio-energieLievegem

Valerie en Frederik

In het kort

  • bio-energie
  • een familiebedrijf
  • stroom voor zo'n 5000 gezinnen

Frederik en Valerie zijn een enthousiast koppel uit Zomergem. Samen runnen ze hun boerderij, waar er dagelijks energie uit biogas wordt opgewekt. In het volledig circulaire proces wordt er bovendien afval verwerkt, CO2 afgebroken en natuurlijke meststoffen ontwikkeld.

De boerderij…

De ouders van Valerie begonnen met het opwekken van bio-energie om de overschotten van mest te verwerken. Na haar studies nam Valerie, samen met Frederik, de boerderij over van haar ouders. Het leven in de brouwerij wordt bewaakt door hun kinderen: spring in ’t veld Lotte en Wout, en hun hond Biegel.

…die net iets anders is

Niet in elke boerderij wordt er energie opgewekt. In het begin hadden Valerie en Frederik wat twijfels over de slaagkansen van hun project. Is België hier wel klaar voor? Maar al snel beseften ze dat er steeds meer mensen razend geïnteresseerd zijn in hun werk. Ze kregen zelfs al een minister over de vloer!

Een circulair proces

De energie die uit bio-gas door Frederik en Valerie wordt geproduceerd is volledig hernieuwbaar. Dagelijks worden er voedseloverschotten uit de supermarkten, mest van koeien en varkens en resten van akkerbouw vergist tot gas. Dat gas wordt omgezet in energie en warmte door een speciale CO2-reducerende motor. De warmte droogt de vergiste massa uit, zodat er droge organische mestkorrels voor op de velden geproduceerd kunnen worden. Et voilà, de cirkel is rond.

Waarom koop je het best je energie bij Valerie en Frederik?

Zij maken niet alleen energie, maar dragen ook hun steentje bij tot de verwerking van organisch afval en de productie van duurzame alternatieven voor bemesting.

Samen met Bolt

Door samen te werken met Bolt hopen Valerie en Frederik het maatschappelijk draagvlak voor duurzame bio-energie te vergroten. Door deze minder bekende bron voor te stellen aan een breed publiek, hopen zij de transitie naar hernieuwbare energie te vergemakkelijken.

Koop je energie bij Valerie en Frederik! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Valerie en Frederik? Surf naar de eigen website agro-energiek.be

Bij jou in de buurt