Veronique
Zonne-energieMeerle

Veronique

In het kort

  • zonne-energie
  • een duurzame plons
  • stroom voor 4 huishoudens

In Hoogstraten konden paarden tot voor kort na een zware wedstrijd terug op krachten komen in het revalidatiecentrum Horse Care Center. En daar hoorde ook een sessie in het paardenzwembad bij. Een duurzame plons, want de pompen van het zwembad draaiden op zonne-energie. 

Door de pandemie moest Veronique van Horse Care Center de deuren sluiten en ze deed ze erna niet meer open. “Ik heb altijd al interesse gehad in ademhalingstechnieken, maar door het paardenverzorgingscentrum kon ik me daar niet volledig in verdiepen. Dat kon tijdens de pandemie wel. Ik heb toen de lokroep van mijn andere passie gevolgd en ben gestart als ademhalingscoach”, vertelt Veronique.

“We hebben indertijd gekozen voor zonnepanelen, omdat de pompen van het paardenzwembad veel verbruikten. Ondertussen liggen er 96 zonnepanelen op het dak, maar de pompen draaien al even niet meer op volle toeren, alleen nog als onze eigen paarden pootje baden”, gaat Veronique verder.

Lokale stroom en groenten

Hoewel Veronique met haar nieuw project als ademhalingscoach weinig groene stroom nodig heeft, heeft ze nog geen seconde spijt gehad van de investering in klimaatvriendelijke energie: “Ik vind het fijn dat we een beetje zelfvoorzienend kunnen zijn, de productie in eigen land houden en dat het minder belastend is voor het milieu.” Naast groene energie, proberen Veronique en haar gezin ook op andere vlakken hun duurzame bril op te zetten:

“Ik hecht daar veel belang aan, zeker als je bekijkt hoe het tegenwoordig allemaal loopt. Mijn man en ik letten op onze voetafdruk. Zo vliegen we ook een stuk minder dan vroeger én kweken we met wisselend succes groenten in onze moestuin.”

Een toevallige match

Veronique kwam Bolt toevallig tegen en was meteen verkocht voor het concept: “Het is echte groene stroom en geen sjoemelstroom zoals bij sommige andere leveranciers. Ik houd van de eerlijke prijs. Bij Bolt zijn ze transparant over de prijszetting, dat vind ik echt een mooi idee”, klinkt Veronique overtuigend. 

Koop je energie bij Veronique! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Bij jou in de buurt