Wim en Paul
Zonne-energieLaakdal

Wim en Paul

In het kort

  • zonne-energie
  • een familiebedrijf in onderhoudsproducten
  • stroom voor tien huishoudens

Ben jij één van die gelukzakken die thuis een zwembad of jacuzzi heeft? Dan is de kans groot dat je deze onderhoudt met de producten van Wimpau. Aan het roer van dit toonaangevend bedrijf staan de broers Wim en Paul, oftewel Wimpau. Samen met hun team willen ze de sector vergroenen. De gloednieuwe zonnepaneleninstallatie is slechts een van de vele schakels in de keten.

Wimpau werd in 1966 opgericht door de ouders van Wim en Paul en blaast dit jaar 55 kaarsjes uit. Het bedrijf produceert diverse schoonmaak- en onderhoudsproducten voor de cleaning sector, zwembaden en spa’s en verkopen ook hygiënische papierwaren. Met twee trotse ouders in hun kielzog is Wimpau uitgegroeid tot een referentie in Vlaanderen.

Familiekwestie

“We woonden vroeger aan de site en hielpen van kinds af aan in de zaak”, vertelt Paul. Intussen zijn Wim en Paul, prille vijftigers, zelf in charge. “Mijn broer en ik zijn dezelfde types met eenzelfde visie”, vertelt Paul. De opvolging is echter voorlopig nog niet verzekerd. “Mijn twee zonen studeren nog voor kinesist en aerospace engineer. Niet meteen in de richting van wat Wimpau doet, maar dat is niet erg, ze maken hun eigen keuzes”, aldus Paul.

Private label

Komt het logo van Wimpau je niet bekend voor? Dat kan! “95% van onze productie verdelen wij onder een private label”, vertelt Paul. “Dat betekent dat deze uiteindelijk op de markt worden gebracht onder de merknaam van een bepaalde klant.” 

Een must

Dat Wimpau een duurzamere weg inslaat, is een evidentie voor de broers. Daarnaast verwachten klanten dit ook. “We doen er alles aan om onze voetafdruk te verkleinen, van het bijhouden van afvalwater tot het hergebruiken van verpakking.” Zelfs onbruikbaar restmateriaal wordt gerecupereerd tot gerecycleerde bidons. Ook de papierwaren zijn voorzien van een ecolabel. Het wagenpark bij wimpau bestaat ook enkel uit elektrische en hybride wagens. Wimpau for the win!

Zonne-energie

Nadat Paul en Wim thuis al zonnepanelen lieten installeren, zijn nu het magazijn en de productiehallen aan de beurt. De overschot aan groene energie gaat via Bolt naar anderen. “Ik kwam Bolt al regelmatig tegen op sociale media. Toen onze zonnepaneleninstallateurs ook vol lof spraken over Bolt, hebben we niet langer getwijfeld. Bolt heeft ten minste oog voor de gewone mens”, besluit Paul.

Koop je energie bij Wim en Paul! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Wimpau? Surf naar de website wimpau.be

Bij jou in de buurt