Een eerlijk tarief voor jou én je energie-opwekker

Bolt Energie
Bij Bolt moet je niet zijn voor een waaier aan verschillende tarieven en opties. Wij bieden een eenvoudig variabel tarief aan voor zowel energie-afnemer als -opwekker. Ons tarief geeft je inzicht in je energieprijs, zodat je zeker weet waar je stroom vandaan komt en waar je geld naartoe gaat.
Maak je keuze:

Hoe is jouw energieprijs opgebouwd?

Je kan je energieprijs opdelen in drie verschillende delen: de prijs voor stroom voor je energie-opwekker, een platformkost voor Bolt en netkosten en bijdragen voor de overheid en netbeheerder. Al deze kosten worden meegenomen in de berekening van je maandelijks voorschot. We leggen elk deel afzonderlijk voor je uit.

40%
5%
55%
Jouw energie-opwekker
Bolt
De overheid en netbeheerder
40%
Jouw energie-opwekker

De ‘prijs van de dag’ voor jouw energie-opwekker

40%

Bolt spant geen kabel tussen jouw woning en de installatie van jouw energie-opwekker. Je koopt je stroom lokaal, doordat wij stroom voor jou gaan aankopen bij jouw gekozen opwekker. De prijs, die je voor je stroom betaalt, volgt de ups en downs van de markt. Je koopt de energie bij je lokale energie-opwekker dus aan ‘de prijs van de dag’. Op die manier kunnen wij niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst een eerlijke prijs garanderen voor zowel energie-afnemer als -opwekker.

Dit jaar zijn de energieprijzen uitzonderlijk hoog. Dit komt door de grote vraag naar gas en elektriciteit in de nasleep van de coronacrisis. Deze situatie is tijdelijk en zal zich opnieuw normaliseren. Wanneer de prijzen dalen, voel je dit dus ook meteen op je factuur.

Netkosten en bijdragen

55%

Het grootste deel van je geld gaat naar de overheid en netbeheerder. Langs de ene kant betaal je netkosten aan de netbeheerder voor de goede werking van het Belgisch stroomnet en het energietransport tot bij je thuis, langs de andere kant vraagt de overheid tal van bijdragen om het energiebeleid in ons land verder uit te bouwen. Deze kosten zijn bij alle energieleveranciers gelijk en worden door de leverancier rechtstreeks doorgestort naar de overheid en netbeheerder.

Een maandelijkse platformkost

5%

Aan Bolt betaal je enkel een vaste maandelijkse platformkost. We nemen dus geen marge op de energie die je verbruikt. Deze kost verandert nooit en vragen we voor onze diensten en het optimaliseren van ons platform. We hebben 3 verschillende formules.

Bolt

7,99 /maand
 • Lokale, duurzame stroom
 • Maandelijks voorschot,
  jaarlijkse afrekening
 • Jouw factuur op papier
 • Online klantenportaal

Bolt Online

6,99 /maand
 • Lokale, duurzame stroom
 • Maandelijks voorschot,
  jaarlijkse afrekening
 • Jouw factuur via e-mail
 • Online klantenportaal

Bolt Go

0,99 /maand
 • Lokale, duurzame stroom
 • Eenmalig voorschot,
  jaarlijkse afrekening
 • Jouw factuur via e-mail
 • Online klantenportaal

Goed voor de planeet én je portefeuille

Onze prijs weerspiegelt de echte prijs van energie. We verhogen je prijs nooit achter je rug, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Bolt zit je ook goed op lange termijn, voor je portefeuille én de planeet.

Grote leveranciers
Andere leveranciers
Bolt
Als het groen is, zal het ook wel duurder zijn! Integendeel. Ons eerlijk tarief bewees in 2020 het goedkoopste tarief te zijn op de Belgische energiemarkt volgens het jaarlijks rapport van de CREG. Op de cijfers van 2021 is het nog wachten. We updaten deze grafiek, wanneer we de resultaten ontvangen.

Stap over in slechts 5 minuten.
Wij regelen alles!