Een eerlijke prijs, altijd

Bolt Energie
De energiemarkt in België is bijna uitsluitend gericht op prijzen. Online prijsvergelijkers én leveranciers misleiden mensen nog te vaak met tijdelijke promoties en onrealistische prijszettingen. Bij Bolt kiezen we voor een faire prijs voor zowel energie-afnemers als -opwekkers. Een faire prijs, die onveranderd blijft, zodat je ook op lange termijn goed zit bij Bolt.

Goed voor de planeet én je portefeuille

Grote leveranciers
Andere leveranciers
Bolt
Deze data zijn gebaseerd op het jaarlijks rapport van de CREG 2020 (Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas). De grafiek rangschikt de gemiddelde prijs van alle klanten van een leverancier (o.b.v. een verbruik van 3500 kWh voor elektriciteit en 23600 kWh voor gas) op jaarbasis.

Bij Bolt moet je niet zijn voor complexe prijsformules. Wij bieden slechts 1 variabele prijs aan. Eentje die de échte prijs van energie weerspiegelt en dus de marktprijs volgt. Bovendien sjoemelen wij niet met ons tarief, zoals de meeste andere leveranciers, en verhogen wij nooit je prijs achter je rug. Daardoor kom je nooit voor verrassingen te staan en zit je ook goed bij Bolt op lange termijn, voor je portefeuille én de planeet.

Hoe jouw energieprijs opgebouwd is

De energie, die je verbruikt, is slechts een klein onderdeel van je volledige energieprijs. Het grootste deel van je factuur gaat naar de overheid en de netbeheerder voor het onderhouden en optimaliseren van het stroomnet.

Energie van jouw opwekker
Bolt pleit voor een eerlijke prijs voor elk van onze energie-opwekkers. Bolt neemt geen marge op deze kost en zal dit ook in de toekomst niet doen. Deze prijs is afhankelijk van je verbruik.
Netkosten en bijdragen
Enerzijds betaal je een vergoeding voor het transport van de energie over de stroomnetten tot bij jou in de huiskamer, anderzijds worden er variabele – afhankelijk van je verbruik – en vaste bijdragen aangerekend door de overheid.
Bolt
Om Bolt te laten groeien, vragen we een maandelijkse kost aan onze energie-afnemers. Deze wordt gebruikt voor facturatie, administratie, dienstverlening en het optimaliseren van ons platform.
BTW
De overheid rekent 21% BTW-kost aan.
Dit taartdiagram is gebaseerd op data van de CREG.

Wat je moet onthouden

Slechts één tarief

Wij werken met een variabele prijs, die de werkelijke kost van energie weerspiegelt, en nemen geen marge op de energie, die jij verbruikt.

Geen prijsverhogingen

In tegenstelling tot veel andere energieleveranciers voeren wij geen prijsverhogingen in na één jaar. Of ooit, eigenlijk. Dat is ook niet nodig, als je een eerlijk tarief aanbiedt.

Geen kleine lettertjes

Bolt blijft ver weg van verborgen marges, hoge promo’s of ingewikkelde tarieven. Je bent nooit gebonden aan een contract en opzeggingskosten vragen we nooit.

Stap over in slechts 5 minuten.
Wij regelen alles!