Nieuws

Bolt's Solar Container zet België op zonnestroom

Hope
Hope

Onze Solar Container trekt opnieuw door België om evenementen van zonnestroom te voorzien. Met 104 zonnepanelen is het de grootste mobiele zonne-installatie ter wereld, en kan het maar liefst 200 kWh aan stroom leveren. Van Rock Werchter naar Flanders Open Rugby tot Houffa Gravel: Bolt is klaar om er een groene zomer van te maken.

Als energieplatform voorziet Bolt al sinds 2019 Belgische huishoudens van lokale, groene stroom. Om onze filosofie ook door te trekken naar andere sectoren, zetten we tal van duurzame initiatieven op. Met de Solar Container moedigen we organisatoren aan om tijdens hun evenementen te kiezen voor zonne-energie in plaats van vervuilende dieselgeneratoren.

De Solar Container in cijfers

De Solar Container is een mobiele zonne-installatie van 13 meter lang. De 104 zonnepanelen, goed voor een oppervlakte van 170m², worden uitgevouwen uit een container en ingezet op evenementen overal in het land. De panelen draaien mee met de zon en kunnen, afhankelijk van het weer, tot wel 200 kWh aan stroom leveren. Ter vergelijking: een gezin van twee personen verbruikt gemiddeld zo’n 200 kWh per maand.

"Wij willen evenementen organiseren die niet alleen geweldige sportervaringen bieden, maar ook rekening houden met de impact op het milieu en de samenleving. Door te kiezen voor groene lokale stroom van Bolt, dragen we bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk."
- Christophe Impens, organisator BK Gravel

Muzikale en sportieve stops

Net zoals vorig jaar trekken we met de Solar Container naar muziekfestivals als Rock Werchter en Sfinks Mixed. We gaan ook de sportieve kant op en slaan de handen in elkaar met Golazo, organisator van de gravelkampioenschappen in België. Onze eerste stop? Het Belgisch Kampioenschap Gravel in Turnhout op 1 mei.

Later trekken we ook nog naar Diest en Houffalize in het kader van de gravel series: een reeks evenementen voor fietsers van alle niveaus, van beginners tot ervaren rijders, die op zoek zijn naar avontuur en uitdaging. De kampioenschappen staan voor duurzaamheid en respect voor de natuur, waardoor een samenwerking met Bolt voor Golazo een logische keuze was.

Kalender

Ontdek hieronder welke evenementen deels op groene stroom draaien dankzij de Solar Container. Volg ons op Instagram of Facebook voor leuke verrassingen. Hopelijk zien we jou deze zomer!

  • 01/05 Belgisch Kampioenschap Gravel, Turnhout

  • 17/05 - 19/05 Flanders Open Rugby, Dendermonde

  • 02/06 Dwars door het hageland: Gravel, Diest

  • 21/06 - 22/06 Obscuur, Kuurne

  • 04/07 - 07/07 Rock Werchter, Werchter

  • 25/07 - 28/07 Sfinks Mixed, Boechout

  • 24/08 Houffa Gravel, Houffalize

Heb jij interesse om volgende zomer jouw evenement op duurzame én lokale stroom te zetten? Neem dan contact met ons op via hallo@boltenergie.be

Lees meer