Nieuws

Laad je fiets op met zonne-energie tijdens Gentse festivals

Hope
Hope

Gent, de fietsstad bij uitstek! Dit jaar voorzien we op Gent Jazz en Boomtown dan ook een laadstation voor elektrische fietsen die volledig draait op zonne-energie. Kom je fiets gratis opladen dankzij onze mobiele zonne-installatie, en een krachtige batterij.

Na Boomtown, dat al voor het derde jaar op rij extra zonnestroom inzet, gaat nu ook Gent Jazz in zee met Bolt om een deel van het festival van lokale, groene stroom te voorzien. Naast de fietsenparking, draait de Garden Stage volledig op groene netstroom van Bolt, opgewekt door een  windmolen van Kevin en Fatih aan de haven van Gent.

"De samenwerking met Bolt maakt deel uit van het duurzaamheidsplan van Gent Jazz. Het festival zet sterk in op verschillende initiatieven die de impact op milieu en mens zo veel mogelijk beperken. Dankzij Bolt draait onze Garden Stage nu op windenergie en kunnen de bezoekers hun elektrische fiets opladen met de mobiele zonne-installaties. Dit is voor ons een mooi startschot van een blijvende samenwerking."
- Pascal Van De Velde, van Greenhouse Talent, organisatie achter Gent Jazz.

Kevin & Fatih staan in voor het onderhoud en de goede werking van een paar windmolens, waarvan er één energie levert aan Bolt. Die windmolen wekt genoeg energie op om een heel jaar stroom te leveren aan 910 huishoudens én diverse Belgische festivals, waaronder Gent Jazz en onlangs nog Rock Werchter.

"Elk jaar ondernemen we nieuwe initiatieven om de impact op mens, omgeving en natuur te beperken en Boomtown tot een plek te maken waar iedereen terecht kan. Zo werken we al drie jaar samen met energieplatform Bolt om onze CO2-uitstoot verder te beperken op vlak van energie."
- Eric Smout, van muziekclub Democrazy, de organisatie achter Boomtown.

Dankzij onze mobiele zonne-installatie en windenergie van lokale energie-opwekkers uit Gent kunnen bezoekers van Gent Jazz en Boomtown hun elektrische fiets duurzaam opladen tijdens de festivals. 

Praktisch:

  • Gent Jazz: De elektrische fietsenparking bevindt zich naast de uitgang, in de Muzetuin op de Godshuizenlaan. Je kunt er nog terecht tot het einde van het festival op 20 juli.

  • Boomtown: Het festival vindt plaats van 19 tot en/ met 25 juli en de fietsenparking bevindt zich aan de hoofdingang. Je kunt er terecht vanaf de opening tot 2 uur 's nachts. Reservatie is niet nodig en er is plaats voor zo’n 20 elektrische fietsen.

Kom genieten van de muziek én laad je fiets op met lokale, groene energie. Meer informatie over de festivals kan je terugvinden via de website van Gent Jazz www.gentjazz.com/info/mobiliteit?q=met-de-fiets en Boomtown. www.boomtown.be/electrische-fietsenparking

Lees meer