Nieuws

Groene streekstroom van Verhoeven Interieurbouw in Hasselt helemaal uitverkocht

Dorien
Dorien
Interieurbouw Verhoeven in Sint-Lambrechts-Herk stapte volledig over op groene energie, door de recente installatie van 180 zonnepanelen. Die produceren meer elektriciteit dan wat het het bedrijf voor totaalinrichting en maatwerk nodig heeft. De overtollige stroom is rechtstreeks beschikbaar voor 25 lokale gezinnen via energieplatform Bolt. Met succes: de groene ‘streekstroom’ is ondertussen uitverkocht. Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter van Bolt: “Het is in deze coronatijden ontzettend belangrijk om lokaal te kopen om onze economie te steunen. Dat geldt ook voor elektriciteit: als je echte groene energie van bij ons koopt, ondersteun je lokale producenten én de energietransitie van ons land.”

Jos Verhoeven startte zijn interieurbedrijf in 1986 in het huis van zijn schoonouders. Doorheen de jaren groeide de onderneming sterk. Wat meer ruimte bleek geen overbodige luxe. Die ruimte vond Jos op een industrieterrein in het Limburgse Sint-Lambrechts-Herk.

"De verhuis was de uitgelezen kans om te investeren in zonnepanelen’, aldus Jos, die het maatwerkbedrijf runt met zijn vrouw Renee: hij buigt zich over de planning en offertes, zij over de cijfers."
- Jos Verhoeven, zaakvoerder

“Een unieke kans om ons steentje bij te dragen aan de energietransitie”

Jos en Renee informeerden een aantal jaar geleden al naar de installatie van zonnepanelen, maar schrokken toen van de hoge investeringskost. Het plan kreeg echter de tijd om te rijpen. Recent contacteerde het koppel opnieuw een installateur.

“Die kwam met een prijs die slechts een kwart van die eerdere offerte bedroeg. De tijd was rijp om de overstap naar groene energie te maken”, vertelt Renee. Samen met Jos checkt ze regelmatig de opbrengst van de 180 zonnepanelen. “Je ziet ook meteen hoeveel procent CO2 je uitspaart, dat vind ik leuk. En daarnaast draaien er 25 huishoudens op onze stroom, dat is ook mooi.”

Groene streekstroom 

Dankzij Bolt kunnen consumenten zelf kiezen bij welke lokale opwekker ze groene energie kopen. 

"Belgen willen groene energie, en wij maken dat mogelijk door een connectie tussen echte mensen. Via Bolt kan je op de kaart van België kijken wie streekstroom aanbiedt in jouw buurt. Hier in Sint-Lambrechts-Herk kom je bij de familie Verhoeven terecht. We hopen dat zij andere ondernemers inspireren om mee hun schouders te zetten onder de vergroening van België. Het is onze ambitie om op termijn drie energie-opwekkers te hebben in elke gemeente. Zo kan iedereen gewoon om de hoek stroom kopen."
- Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter en CEO van Bolt

Weg met sjoemelstroom

Bolt is sinds augustus 2019 actief in Vlaanderen en sinds juli 2020 in Wallonië. Vandaag verkopen meer dan 110 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 16.000 consumenten die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. 

"70 % van de zogezegd groene elektriciteitscontracten in Vlaanderen helpt de vergroening van België niet vooruit: het is sjoemelstroom gefabriceerd door buitenlandse garanties van oorsprong. De wereld na corona zal er sowieso anders uit zien, en hopelijk ook groener. Door bij lokale opwekkers te kopen, help je ons land de broodnodige klimaattransitie maken."
- Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter en CEO van Bolt

Over Bolt

Een vernieuwend peer-to-peer model

Bolt wil de energiemarkt veranderen!

Groene energie is de beste manier om iets te doen aan onze ecologische voetafdruk. Veel gezinnen dénken dan ook dat ze vandaag al voor groene energie kiezen, maar dit is niet altijd even waar. Het huidige aanbod aan groene contracten is een weinig transparant aanbod.

Daarom hebben wij Bolt opgericht, het allereerste energieplatform in België dat het mogelijk én super-easy maakt rechtstreeks energie te kopen van lokale, groene opwekkers. We geven energie een gezicht, mensen kiezen voor echte groene energie van echte mensen.

Wanneer we allemaal massaal kiezen voor lokale opwekkers, versnellen we samen de transitie naar groen in België.

Lees meer