Nieuws

Grootste mobiele zonne-installatie ter wereld strijkt neer bij Technopolis

Dorien
Dorien

De grootste mobiele zonne-installatie voor festivals en evenementen vind je deze kerstvakantie bij Technopolis. De constructie heeft zo’n 170m2 aan zonnepanelen, een ingebouwde batterij en vouwt eenvoudig op tot in een 13 meter lange container. Bolt’s solar container reed deze zomer rond om Belgische festivals en lokale evenementen van groene stroom te voorzien. Deze winter kunnen kinderen en volwassenen de installatie bezoeken bij Technopolis in Mechelen, waar ze meer te weten komen over de werking en de mogelijkheden van groene stroom.

Van de kerst- tot en met de krokusvakantie kunnen kinderen en volwassenen meer te weten komen over de innovatieve mogelijkheden van groene stroom. Daarvoor slaan Bolt en Technopolis de handen in elkaar. Vanaf deze week kan je één van de grootste mobiele zonne-installaties ter wereld bezoeken, die staat te pronken bij Technopolis in Mechelen. Het energieplatform wil bezoekers van het wetenschapsmuseum een kijkje geven in de wereld van hernieuwbare energie.

"Bij Technopolis geloven we dat wetenschap en technologie de sleutel vormen voor een betere en meer duurzame toekomst voor iedereen. Dag in dag uit zetten we ons in om kinderen, jongeren en volwassenen ervan te overtuigen dat ook zij met wetenschap kunnen werken aan de wereld van morgen."
- Suzanne Verheyen van Technopolis

Daarnaast is het wetenschapsmuseum trotse houder van een Green Key: een wereldwijd kwaliteitslabel dat enkel wordt uitgereikt aan toeristische en recreatieve organisaties die excelleren op het vlak van duurzaamheid.

Dat sluit mooi aan bij de missie van Bolt dat als energieplatform de transitie naar groene energie wil versnellen. Huishoudens in België kunnen via boltenergie.be kiezen voor groene stroom van lokale energie-opwekkers. Die filosofie trekt het bedrijf door naar andere sectoren.

"In onze zoektocht naar nieuwe, innovatieve oplossingen stootten we op de Solar Container van Marc en zijn familiebedrijf uit Hoeselt, zij bouwden de grootste mobiele zonnepaneleninstallatie om festivals en evenementen van groene stroom te voorzien. Met een oppervlakte van 170m2 aan zonnepanelen kan de installatie zo’n 150 à 200 kWh per dag - afhankelijk van het weer - aan stroom opleveren. De opgewekte stroom kan eveneens worden opgeslagen in de ingebouwde batterij van 55 kWh."
- Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter van Bolt

Bolt's Solar Container in het kort:

  • Een oppervlakte van 170m2 aan zonnepanelen

  • 104 zonnepanelen in totaal

  • Ontplooid uit een 13m lange container

  • Draait mee met de zon

  • Levert 150 à 200 kWh aan stroom

  • Batterij-capaciteit van 55 kWh

Bezoek de Solar Container nog tussen de kerst- en krokusvakantie bij Technopolis. Meer informatie en openingsuren vind je op technopolis.be.

Lees meer