Interview

Lien: 'Vijf jaar gratis stroom van Bolt heeft me anders doen nadenken over energie'

Aline
Aline
Een vroege wekker – en dat op een schoolvrije dag! – veranderde het leven van Lien Coppens en haar zesjarig zoontje Nand. Ze raadde de stem achter het wekkerdeuntje in de StuBru-quiz ‘Wie is De Wekker’ en won zomaar vijf jaar gratis stroom via Bolt. We vroegen Lien wat ze van plan is met al die groene streekstroom en leerde een zo wel héél bijzondere energie-afnemer kennen.

Hallo! In het kort: wie is Lien?

Mijn naam is Lien, ik ben 39 jaar oud en woon in Hove, samen met mijn zoon Nand. Ik werk als administratief bediende bij de politiezone MINOS in Antwerpen. Ontspannen doe ik met de breinaalden in de hand, liefst met wat goede muziek op de achtergrond. Ik hou wel van wat rock ’n roll en luister regelmatig naar StuBru. 

Je kende StuBru’s ‘Wie is De Wekker’-quiz dus al?

Ja! Toen een bekende Vlaming het wekkergeluid inzong, wist ik meteen dat het over Jean-Marie Pfaff ging. Ik keek vroeger naar de realitysoap van de Pfaffs en ben grootgebracht met de Rode Duivels, al zou ik mezelf nu niet meteen omschrijven als een Pfaff-superfan. 

Woensdag om 7u30 was het zo ver. Nand was de avond voordien al bij mij in bed gekropen om ervoor te zorgen dat ‘mama zeker wakker zou zijn’ (lacht). Toch was het nog even spannend omdat mijn gsm bleef haperen. De ontlading was dan ook groot toen Fien Germijns zei dat ik vijf jaar gratis energie had gewonnen. 

Ben je al wat bekomen van je overwinning?

Eerlijk? Nog niet helemaal, de reacties zijn best overweldigend. Het Nieuwsblad schreef zelfs een artikel over het hele gebeuren. En kennissen die ik al jarenlang niet had gehoord, namen contact op om me proficiat te wensen. Mijn vorige energieleverancier belde me vandaag nog op met de vraag waarom ik de overstap maakte. Die trok grote ogen toen ik mijn verhaal vertelde (lacht). Ik ben blij dat ik bij Bolt kan genieten van écht groene streekstroom. Ik ga niet meer terug! 

Vijf jaar gratis stroom, dat is ook niet niks!

Neen, de timing kon ook niet beter. Niet alleen omwille van de energiecrisis, maar ook omdat ik plannen heb om te verbouwen. Misschien kan ik in de keuken wat nieuwe toestellen plaatsen? Ook het idee om een warmtepomp te installeren, is de revue al gepasseerd.

Energiezuinig wonen, is dat iets wat al langer op je radar stond?

Toch wel. Nand wordt ook zo opgevoed. Stekkers worden consequent uitgetrokken en lichten gedoofd. Ook op andere vlakken proberen we onze duit in het zakje te doen. We verplaatsen ons bijna uitsluitend met de fiets en ik leer Nand ook wat het nut is van recycleren. 

Hoe zou je andere mensen overtuigen om klant te worden bij Bolt?

Ik heb van Bolt de kans gekregen om mijn opwekker, João van BONPAIN, te ontmoeten. Wat een ervaring! João legde me uit hoe ze hun zonne-energie opwekken en dit enerzijds gebruiken om hun brood te bakken, maar anderzijds ook de energie-overschot delen met anderen, via Bolt. Dat community-gegeven vond ik inspirerend. 

Ook het klantenportaal van Bolt is een schot in de roos. Ik ben nogal een controlefreak en vind het leuk dat je online alles kan volgen. Je voelt dat je meer bent dan een anoniem nummer. 

Ten slotte, welke uitvinding zou jij thuis goed kunnen gebruiken om een duurzaam leven gemakkelijker te maken?

Ik kook graag gezond en lokaal, maar vind biogroenten vaak (te) duur. Een grote moestuin die zichzelf onderhoudt, zou mijn gebrek aan groene vingers kunnen compenseren.

Bedankt voor je tijd!

'De Wekker van Stubru' is een wedstrijd van radiozender Studio Brussel en wordt voorlopig niet meer uitgezonden.

Lees meer