Bart en Henk
Zonne-energieRumbeke

Bart en Henk

In het kort

  • zonne-energie
  • research- en developmentcentrum voor land- en tuinbouw
  • energie voor 4 huishoudens

Als research- en developmentcentrum voor land- en tuinbouw is Inagro actief op zoek naar nieuwe kansen voor de sector. Zelf maken ze graag de eerste stap met de installatie van zonnepanelen op hun eigen gebouwen. 

Inagro, voluit Innovatief en duurzaam Agrarisch Ondernemen, is het belangrijkste research- en developmentcentrum voor land- en tuinbouw in West-Vlaanderen. De vzw gaat actief op zoek naar nieuwe kansen en zoekt uit hoe de sector best omgaat met de milieu- en natuuruitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden. Daarnaast dragen ze deze kennis actief over naar de land- en tuinbouwer. 

Duurzame energie

“Duurzaamheid is alles tegenwoordig,” vertelt Bart Naeyaert, voorzitter van Inagro, “dus dat houdt ook in dat je gaat kijken naar mogelijkheden op vlak van energie.” Zelf de stap zetten naar het opwekken van zonne-energie op hun eigen gebouwen, is volgens Bart logisch. “Op deze manier kunnen we bovendien met kennis van zaken de land- en tuinbouwers informeren over duurzame energieproductie met bijvoorbeeld zonnepanelen.”

Think global, act local

Met de zonnepaneleninstallatie op de gebouwen in Roeselare kan Inagro zichzelf voorzien van stroom. De overschot kunnen ze via Bolt in een korte keten aanbieden. “Dat we de energie die lokaal geproduceerd wordt, ook lokaal kunnen aanbieden, sluit perfect aan bij de leuze “Think Global, Act Local”. Die combinatie van dubbel lokaal deed Inagro kiezen voor Bolt.

Walk the walk

Als bedrijf streeft Inagro ernaar integraal hernieuwbaar geproduceerde energie te gebruiken. “Een mooie en nobele duurzaamheidsdoelstelling, lijkt me,” vertelt Bart, “We don’t only talk the talk, but we walk the walk.” Een overheidsinstelling die het goede voorbeeld geeft, mag daarin toch ook gesteund worden, benadrukt hij. 

Koop je energie bij Bart en Henk! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Inagro? Surf naar de website inagro.be

Ontdek ook opwekkers Mia en Tim die verantwoordelijk zijn voor de energie van de biogasinstallatie van Inagro.

Bij jou in de buurt