Alles over zonnepanelen

Waarom zijn zonnepanelen een goed idee?

Thomas
Thomas
Zonnepanelen verschijnen op daken, zoals kolen uit de grond: je komt het ene dak met zonnepanelen na het andere tegen. Maar waarom is het een goed idee om bij je thuis te kiezen voor deze duurzame energiebron?

Je doet een slimme investering! Met het bedrag dat jij bespaart op je energiefactuur, verdien je de installatiekost op 8 à 10 jaar terug. Bovendien werk je mee aan een groenere wereld.

Het opwekken zelf kost je niets! De zon schijnt so-wie-so en de energie die je er, dankzij je zonnepanelen mee opwekt, mag je gratis gebruiken. Bovendien heb je geen stralende zon nodig, daglicht is voldoende.

Je wordt bewuster! Met zonnepanelen heb je meer aandacht voor je stroomverbruik. Een huishouden dat zonnepalen op het dak heeft liggen, verbruikt gemiddeld gezien minder dan een huishouden zonder zonnepanelen. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu. 

Je vermindert je uitstoot! Bij het opwekken van zonne-energie worden er geen broeikasgassen uitgestoten. 

Je komt niet zonder stroom te zitten! Aan het leggen van zonnepanelen zijn er geen risico’s verbonden. Je zal altijd stroom hebben, aangezien je je aansluiting op het stroomnet behoudt.

Je kan er snel van genieten! Als je kiest om zonnepanelen te plaatsen, kan een erkende installateur de klus meestal in minder dan een dag klaren. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud! Zonnepanelen gaan lang mee: zo’n 10 tot 20 jaar. Je moet ze alleen af en toe een keer schoonmaken. 

Je opwaardeert je woning! Je woning stijgt in waarde, dus mocht je in de toekomst je huis willen verkopen, dan doe je met zonnepanelen een goede zaak. 

Je bent minder afhankelijk van de energieprijzen! Doordat je in je eigen energie voorziet, hoef je minder stroom aan te kopen van op het net. Met een digitale meter wordt je bovendien vergoed voor de stroom, die je op het net zet.

Bolt helpt jou wegwijs maken in energie. Inzicht in je energie-aansluiting en energie algemeen helpen jou om de juiste keuzes te maken richting een klimaatneutrale toekomst.

Hallo, ik ben Thomas

Ik ben als business development manager continu bezig met de evolutie van de energiewereld. Verwacht je dus regelmatig aan een update van dit artikel. Heb je nu al een opmerking of wil je meer weten? Ik sta voor je klaar.

We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00

Meer lezen?