Brussels Beer Project,
afnemer én opwekker

Als energie-afnemer én -opwekker staat Brussels Beer Project volledig achter onze missie. In januari 2021 lanceerden we samen een campagne om ook bierliefhebbers te overtuigen van Bolt, met een gratis Circular Beer Box.
Bolt Energie
Bolt en Brussels Beer Project hebben meer gemeen dan je zou denken. Beiden streven naar een circulaire en participatieve economie, waarbij duurzaamheid centraal staat. We sloegen de handen in elkaar.
Brussels Beer Project

Lokale ingrediënten

Sinds de start is Brussels Beer Project klant bij Bolt. Dankzij Bolt kregen ze de kans om een eigen lokale opwekker te kiezen: Bart en Marijke én Valerie & Frederik. “We zijn veel bezig met de herkomst van onze ingrediënten. Dat we nu ook eindelijk weten waar onze energie vandaan komt, is toch supercool?”, vertelt Olivier van Brussels Beer Project.

Op de boerderij van energie-
opwekkers Bart en Marijke

Olivier en Sébastien, founders van Brussels Beer Project, ontmoetten Pieterjan, co-founder van Bolt, op de boerderij van energie-dopwekkers Bart en Marijke om een promofilmpje te maken én een pintje te drinken.

Brussels Beer Project
"Inspirerende bedrijven kunnen
samen een grotere impact
hebben op de energietransitie."
Pieterjan Verhaeghen, co-founder van Bolt

Circular Beer Box

Brussels Beer Project selecteerde zorgvuldig hun duurzaamste en circulair geproduceerd bier voor een exclusieve box. Wie net als Brussels Beer Project koos voor lokale stroom via Bolt, kreeg de box gratis. Naast bier, bevatte het pakket zeep, gemaakt met graanoverschotten van het brouwproces, van Les Savonneries Bruxelloises. En een zakje graanoverschotten, waar je zelf mee kan koken met behulp van een receptenboekje!

Brussels Beer Project - Circular Beer Box

In cijfers

biertjes per dag op lokale stroom
Circular Beer Boxes uitgedeeld
m² zonnepanelen op de nieuwe brouwerij
Brussels Beer Project - Zonne- en bio-energie

Zonne- en bio-energie

En nu is het team van Brussels Beer Project klaar om zélf energie op te wekken. Binnenkort installeren ze 76 zonnepanelen op het dak van de nieuwe brouwerij in Anderlecht. Alle resterende energie gaan ze aanbieden via Bolt. Daarnaast zullen de graanoverschotten uit het brouwproces naar de biogasinstallatie van Frederik en Valerie gebracht worden, om bio-energie op te wekken. Zo kan je in 2022 niet alleen je lokale biertjes halen bij Brussels Beer Project, maar ook je energie!

Partners

Dit project kwam tot stand dankzij het fijne team achter Brussels Beer Project. Bedankt!
Bezoek zeker eens hun website of proef een biertje.

Brussels Beer Project

Bekijk ook onze andere projecten

Innovatie

De wei dieselvrij

Deze zomer herneemt Bolt z’n ambitie om de festivals dieselvrij te maken. Dankzij een mobiele zonnepaneleninstallatie en stroom van lokale energieopwekkers draaien onder andere Werchter Parklife en Camping Belgica volledig op streekstroom.
Innovatie

Camping Belgica 2020

Met uitzendingen vanop Camping Belgica zorgde StuBru een hele zomer lang voor de beste tunes. Dit summer-en coronaproof evenement draaide volledig op groene stroom in plaats van op vervuilende dieselgenerators.
Ambassadeur

Eva De Roo

Eva De Roo is trotse energie-afnemer én ambassadeur bij Bolt. Onder het motto 'weet wie je stroom opwekt' ging ze eten op het zonnepanelendak van opwekkers Ken en Kristof. Een avond vol verrassingen!

Zelf overstappen?

In minder dan 5 minuten kan je je registreren. Wij regelen alles!