Win!

Bolt en Rock Werchter
gaan dieselvrij

Deze zomer herneemt Bolt voor het derde jaar op rij z’n ambitie om de festivals dieselvrij te maken. Dankzij een mobiele zonne-installatie, twee superbatterijen en stroom van lokale energie-opwekkers vermindert Rock Werchter 2022 z'n CO2-uitstoot.
Klik hier en win tickets voor 2023
Bolt Energie

Wereldwijd nemen festivals en evenementen het voortouw in het zoeken naar innovatieve en duurzame oplossingen. Toch zijn dieselgeneratoren nog vaak de meest gebruikte bron om elektriciteit op te wekken: goed voor een aanzienlijk deel van de volledige voetafdruk van een festival. Dit moet anders.

The Slope, Hive én toiletten

Een volledige festivalwei van de omvang van Rock Werchter op duurzame stroom zetten, is vandaag praktisch nog onhaalbaar. Toch zorgen we met drie ingrepen op de festivalwei voor een grote stap vooruit.

Infographic Slope.png
Het podium The Slope draait volledig op stroom van lokale opwekkers: goed voor een vermindering van 95% in CO2-uitstoot. Een batterij slaat grote hoeveelheden stroom op en voorziet zo de stage op elk moment van groene stroom.
200601-BOLT-VAN ELVEN-ILLIASTEIRLINCK-06.jpg
"Dat we met onze stroom duizenden mensen een fijn gevoel kunnen geven, da’s plezant!"
Opwekkers Nele en Stefaan uit Laakdal

Partners

Dankzij onze enthousiaste partners werd het voor ons mogelijk om deze projecten te realiseren. Het is een cliché, maar ‘Samen sterk’!

  • Greener
  • 7C Solarparken

Doe mee met deze energierevolutie.
Follow us @boltenergie!