Nieuws

Zwemmen en zweten op waterenergie in FLOW

Hope
Hope

Vanaf vandaag kan je weer elke dag een verfrissende duik nemen in openluchtzwembad FLOW in Brussel. Of wat dacht je van een deugddoende saunasessie in de gloednieuwe Noorse sauna? Ga deze zomer zeker eens zwemmen én zweten bij FLOW, waar alles draait op lokaal opgewekte stroom via Bolt.

Zowel het biologische waterfiltersysteem, de Noorse sauna, de frigo’s en de verlichting werken bij FLOW volledig op duurzame waterenergie die wordt opgewekt door onze energie-opwekker Tom de Fabribeckers.

Tom bouwde de oude waterkrachtcentrale achter zijn huis zelf om en wekt nu in Gougnies heel wat groene stroom op. Sinds anderhalf jaar deelt hij zijn energie-overschot via Bolt met 85 huishoudens in België en dus ook met openluchtzwembad FLOW.

"Vorig jaar introduceerden we een biologisch waterfiltersysteem. Dit jaar voegen we een Noorse sauna toe aan onze openluchtsite. Die kwam er in samenwerking met studenten van de UC Louvain, met ondersteuning van partners in Noorwegen en werd mede mogelijk gemaakt door Bolt. We zijn blij dat we door zo’n geëngageerde partners elk jaar FLOW weer wat innovatiever en duurzamer kunnen maken."
- Paul Steinbrück van Pool is Cool

FLOW is uniek als openluchtzwembad in Brussel. Als Brussels bedrijf zijn we trots dat we hen kunnen helpen in hun duurzame transitie. Door de hele site op groene stroom te zetten, vermindert FLOW hun ecologische voetafdruk met 85%.

Kom genieten van een verfrissende duik en een ontspannende saunasessie bij FLOW, waar duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan! Ga langs of reserveer een tijdslot op flow.brussels.

Lees meer