Win!

Bolt maakt
de wei dieselvrij

Deze zomer herneemt Bolt z’n ambitie om de festivals dieselvrij te maken. Dankzij een mobiele zonnepaneleninstallatie en stroom van lokale energie-opwekkers draaien onder andere Werchter Parklife en Camping Belgica volledig op streekstroom.
Win concert-tickets! Klik hier.
Bolt Energie
Bolt Energie
Wereldwijd nemen festivals en evenementen het voortouw in het zoeken naar innovatieve en duurzame oplossingen. Toch zijn dieselgeneratoren nog vaak de meest gebruikte bron om elektriciteit op te wekken: goed voor een aanzienlijk deel van de volledige voetafdruk van een festival. Dit moet anders.

Level up

Dat Bolt slaagde in z’n opzet om een live evenement off-grid te kunnen voorzien van duurzame stroom van een mobiel zonnepark, bewezen we vorig jaar tijdens StuBru’s zomerprogramma Camping Belgica. Maar wat met een groter festival als Werchter Parklife?

Een primeur voor Werchter Parklife

Om de festivalwei van Werchter enkel op zonne-energie te zetten zijn er véél zonnepanelen nodig. Daarom kozen we voor een combinatie van mobiele zonnepanelen en netstroom van 3 lokale energie-opwekkers, opgevangen door een superbatterij. Met deze opstelling gaat Werchter Parklife de strijd aan met fossiele brandstoffen en draait het volledig op groene stroom. Cool!

Infographic
Peter, een van de energie-opwekkers voor Werchter Parklife
"Onze muziek van eigen bodem is top. Hetzelfde geldt voor onze lokaal geproduceerde streekstroom."
Peter, een van de energie-opwekkers voor Werchter Parklife

Een cruciale schakel

Ook minister van energie Tinne Van der Straeten is blij met deze groene golf: "Dat Bolt naast gezinnen nu ook festivals van 100 procent groene stroom voorziet, is veelbelovend. Werchter Parklife is bovendien een mooi voorbeeld van hoe onze energievoorziening er in de toekomst uit kan zien. Lokale producenten leveren hernieuwbare energie aan die flexibel kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Een batterij zorgt voor de opslag tijdens daluren en voorziet van stroom tijdens piekuren. Festivals doen al jaren inspanningen om meer duurzaam te zijn. Bolt en Werchter Parklife tonen dat het op vlak van energieproductie volledig hernieuwbaar kan en zijn zo een cruciale schakel in de energieswitch naar 100% hernieuwbare energie en klimaatneutraliteit."

Een cruciale schakel
Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt
"Ik ben een fervente festivalganger. Het viel me op dat er nog veel vooruitgang te boeken viel qua groene stroomvoorziening."
Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt

Partners

Dankzij onze enthousiaste partners werd het voor ons mogelijk om deze projecten te realiseren. Het is een cliché, maar ‘Samen sterk’!

Werchter Parklife
Stu Bru
Fisheye
Greener
7c Solarparken

Bekijk ook onze andere projecten

Innovatie

Camping Belgica 2020

Met uitzendingen vanop Camping Belgica zorgde StuBru een hele zomer lang voor de beste tunes. Dit summer-en coronaproof evenement draaide volledig op groene stroom in plaats van op vervuilende dieselgenerators.
Ambassadeur

Eva De Roo

Eva De Roo is trotse energie-afnemer én ambassadeur bij Bolt. Onder het motto 'weet wie je stroom opwekt' ging ze eten op het zonnepanelendak van opwekkers Ken en Kristof. Een avond vol verrassingen!
Samenwerking

Brussels Beer Project

Als energie-afnemer én -opwekker staat Brussels Beer Project volledig achter onze missie. In januari 2021 lanceerden we samen een campagne om ook bierliefhebbers te overtuigen van Bolt, met een gratis Circular Beer Box.

Doe mee met deze energierevolutie.
Follow us @boltenergie!