Isabelle
Zonne-energieLe Roeulx

Isabelle

In het kort

  • zonne-energie
  • een carrosseriebedrijf
  • stroom voor zeven huishoudens

Carrosserie Deltenre is een carrosseriebedrijf dat met zijn tijd meegaat. Deltenre, in 2005 opgericht, houdt zich bezig met reparaties van alle soorten voertuigen van verschillende merken. Het bedrijf wordt geleid door Isabelle en haar man en telt nu vijf werknemers en twee jongeren in opleiding. Carrosserie Deltenre gaat voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Deze zoektocht is van essentieel belang om de nauwgezette service te kunnen garanderen én om naar een meer duurzame toekomst te evolueren.

Een steeds duurzamere evolutie

Een van de to do’s op de bucketlist van Isabelle en haar team: het installeren van een zonnepaneleninstallatie. Sinds 2014 sieren maar liefst 145 zonnepanelen het dak van Carrosserie Deltenre. Maar er is meer! Voor Isabelle is zorg dragen voor het milieu een dagelijkse bezigheid. Elk jaar ontvangt zij een certificaat waaruit blijkt dat Carrosserie Deltenre de milieuvoorschriften naleeft. 

Het carrosseriebedrijf gaat zelfs nog verder. De verf die ze gebruiken is op waterbasis en daardoor minder vervuilend, ze recycleren hun afvalwater en onlangs hebben ze werken uitgevoerd om hun CO2-uitstoot te verminderen. “Een zonnepaneleninstallatie plaatsen was voor ons een logische volgende stap”, vertelt Isabelle.

Optimaal benutten

"Het was ons doel om onafhankelijk te zijn in onze energieproductie”, zegt Isabelle. Helaas schijnt de zon niet altijd in België, zodat productie en consumptie niet altijd op elkaar zijn afgestemd. Het was dus belangrijk voor Isabelle om deze groene stroom optimaal te benutten. "We zijn trots om onze eigen energie te produceren. Dat onze overtollige productie niet gewoon in het netwerk wordt geïnjecteerd maar rechtstreeks naar onze buren gaat, versterkt dit gevoel alleen maar", legt Isabelle uit.

Bolt, een perfecte partner!

"Bolt was een vanzelfsprekende partner om de directe link te leggen tussen onze reststroom en onze buren," vervolgt Isabelle. “Het ecologische idee om groene en lokale energie te promoten, is een concept waarin ik me meteen kon vinden.” Tot slot hamert Isabelle nogmaals op het belang van ‘het lokale’. "Het is belangrijk dat we meegaan met onze tijd. Wij willen onze bijdrage leveren.”

Koop je energie bij Isabelle! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Carrosserie Deltenre? Surf naar de website carrosserie-deltenre.be

Bij jou in de buurt