Luc
Zonne-energieCouvin

Luc

In het kort

  • zonne-energie
  • renoveert en verhuurt vakantiewoningen
  • stroom voor zeven gezinnen

Geboren ondernemer Luc bouwde jaren geleden een oud magazijn om tot appartementen. Zijn onderneming was geboren. Ondertussen bestaat H² Immobiliers zo’n dertien jaar en trekt hij bewust de duurzame kaart bij nieuwe projecten. 

Duurzame kaart

H² Immobiliers renoveert en verhuurt vakantiewoningen in een idyllische omgeving. Luc wil meegaan met de tijd. Met een domein dat in volle natuur ligt, zou hij het gek vinden om niet de duurzame kaart te trekken. Naast zonnepanelen installeerde hij in alle woningen ook een warmtepomp. De uitvoering van zo’n project is echter niet altijd even makkelijk. “Niet iedereen die claimt om een duurzaamheidsexpert te zijn, is dat ook effectief,” legt Luc uit, “Als je 100% voor duurzaamheid wilt gaan, moet je zo’n project altijd holistisch bekijken.”

Ecologie gaat verder

Ook naast zijn job is Luc steeds in de natuur te vinden. Als fervente jager heeft hij een diepgewortelde band met de wereld en de natuur rondom hem. “Mensen beseffen dit niet vaak, maar jagen draagt ontzettend bij aan het in stand houden van de natuur zoals wij die kennen.” Dat ecologie verder gaat dan enkel energie, is voor Luc dé reden om bij hem energie af te nemen. “Het gaat mij echt om die holistische filosofie: je moet het idee doortrekken in alles.”

Wil jij ook stroom van Luc? Bereken je prijs en kies voor deze opwekker.

Bij jou in de buurt