Paul
Zonne-energieWoluwe-Saint-Pierre

Paul

In het kort

  • zonne-energie
  • een agency gespecialiseerd in cultureel drukwerk
  • stroom voor 3 huishoudens

Artepub is een bureau dat zich specialiseert in affichage en drukwerk, maar tegelijkertijd een duurzamere toekomst bevordert. Meer dan twintig jaar geleden begon Paul met een vriend een bedrijfje, waarbij ze reclameborden op hekken plakten. Beetje bij beetje groeiden ze, breidden ze hun gamma aan services uit en gingen ze een digitale én groene transitie door. Maak kennis met Paul, de eerste Bolt-opwekker in onze hoofdstad Brussel!

Lege daken

Na een aantal jaar verhuisde Artepub naar een groter pand in Schaarbeek. “Bij de start van ons bedrijf hadden we twee gebouwen gekocht. Na onze verhuis besloten we de gebouwen te verhuren”, legt Paul uit. “Ondanks het feit dat we zelf niet meer in de gebouwen kwamen, vond ik het wat jammer om de lege daken niet te benutten.” Paul besluit om zonnepanelen te installeren. “Dit was ook meteen een goede stap in de duurzame richting die we met Artepub wilden inslaan.”

Efficiëntie en duurzaamheid

Artepub is uitgegroeid tot een modern en ‘agile’ bedrijf. De digitalisering van het bedrijf heeft hen in staat gesteld het printen van honderden pagina's per week te vervangen door het gebruik van tablets en applicaties. Ze zijn ook voorstander van duurzaam en efficiënt transport: ze hebben maar liefst twee elektrische bestelwagens en drie elektrische bakfietsen! “Deze laatste verminderen niet alleen onze uitstoot, maar we verlichten ook de verkeersdrukte in Brussel”, aldus Paul.

De eerste maar zeker niet de laatste

Met deze groene ambitie in gedachten wendde Paul zich tot Bolt om de rest van zijn productie van zonne-energie over te nemen. "In het begin wist ik niet eens dat ik kon kiezen aan wie ik mijn elektriciteit zou verkopen. Ik bekeek de verschillende opties, maar koos resoluut voor de groenste leverancier, Bolt," zegt Paul. Vandaag moedigt hij andere Brusselse producenten aan om zijn voorbeeld te volgen: "Ik ben er trots op dat ik de eerste Bolt-opwekker in Brussel ben. Ik hoop dat anderen zullen volgen om Bolt te laten groeien, en groene en lokale energie écht te ondersteunen!”

Paul heeft 2 zonne-installaties op ons platform: in Evere en Sint-Pieters-Woluwe.

Koop je energie bij Paul! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Artepub? Surf naar de website artepub.be

Bij jou in de buurt