Peter
Zonne-energieHerent

Peter

In het kort

  • zonne-energie
  • installateur van zonnepanelen
  • stroom voor 79 huishoudens

Peter Colpaert is geen gewone opwekker. Met zijn bedrijf Threepower begeleidt hij andere bedrijven naar een groenere toekomst. Threepower neemt de investering in zonne-energie op zich, net zoals de installatie en het onderhoud. Kortom, het dak van jouw bedrijf is bij Peter niet alleen in goede handen, het rendeert bovendien. “Wij willen de mensen ontzorgen.” En de reststroom? Die gaat naar Bolt natuurlijk! 

Solar as a service

Groene energie is de toekomst, maar voor velen ook een ver-van-mijn-bed-show. “Niet elk bedrijf voelt de nood om zich te verdiepen in streekstroom, maar draagt wel graag zijn steentje bij”, vertelt Peter. Insert Threepower. “We kijken naar het historisch energieverbruik en ontwerpen op basis daarvan een zonnepaneleninstallatie op maat. In ruil voor een klein percentage kan de klant zorgeloos genieten van groene energie. Energiefacturen kelderen, reststroom komt via Bolt terecht bij energie-afnemers. Win-win!” 

Laadpalen

De volgende stap is de mogelijkheid voor elektrische auto’s om groen te tanken. “Ook hier willen we het verschil maken. Sinds korten bieden we intelligente laadpalen aan die opladen in functie van de zon. Zo kunnen onze werknemers dagelijks hun auto opladen en met een ‘volle tank’ weer naar huis rijden.” Elke nieuwe technische uitdaging grijpt Peter met beide handen. “Aankomen op een site van een bedrijf en from scratch alles uitdenken vind ik het leukst, van de infrastructuur tot de effectieve productie.”

Expert

Peter is een specialist in energieopslag. Naast zijn werk voor Threepower begeleidt hij regelmatig doctoraat- en masterstudenten in hun onderzoek naar hernieuwbare energie. “Ik stoom de nieuwe generatie klaar”, lacht Peter. Gelukkig ziet Peter de toekomst ‘groenkleurig’ in. “Het aandeel van hernieuwbare energie stijgt, kerncentrales zijn versleten en zullen op termijn verdwijnen. Duurzaamheid past perfect in de tijdsgeest van vandaag en morgen.”

Lego, maar niet echt

Muziek is naast energie een grote passie van Peter. Hij speelt, verzamelt en bouwt synthesizers. Bouwen? “Ik ga op zoek naar onderdelen van modulaire synthesizers en stel ze zelf samen. Denk aan LEGO-blokjes waar je mee aan de slag gaat. Eigenlijk ben ik een echte nerd”, knipoogt Peter. 

Rebels

Spelers als Bolt zijn nodig, volgens Peter. “Ze schoppen de juiste mensen tegen de schenen met hun transparante visie op energie. Dat rebels kantje ligt me wel. Hun #stopsjoemelstroom-campagne is hier een mooi voorbeeld van. Meer van dat!”

Koop je energie bij Peter! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Threepower? Surf naar de website threepower.be

Bij jou in de buurt